Magnezijum hlorid 350g-čisti
new

Čisti Magnezijum hlorid 300g

PDFPrintanjeEmail
2,99 €
♦ štiti od osteoporoze i reume
♦ sprečava zamor mišića i njihovo grčenje
♦ potreban je za pravilan rad srca
♦ djeluje protiv ateroskleroze
♦ ublažava glavobolje
♦ djeluje protiv stresa
♦ podmlađuje organizam
♦ pomaže kod bolesti nervnog sistema
♦ odlično djeluje kod problema sa prostatom
Opis

Magnezijum u obliku magnezijum hlorida ima sposobnost brzog rješavanja problema nedostatka magnezijuma u organizmu. Višestruko je djelotvoran u jačanju imunog sistema i borbi protiv bolesti, poboljšava apsorpciju vitamina i minerala i blagotvorno djeluje na probavu. Magnezijum je esencijalni mineral koji je dio enzimskih sistema cjelokupnog organizma. Učestvuje u metabolizmu energije, kontrakciji mišića, prenosu živčanog sistema, regulaciji hormonske ravnoteže itd. Navedeni procesi odgovorni su za homeostazu ljudskog tijela pa je prema tome magnezijum vrlo važan za zdravlje. Osim što je kofaktor brojnih enzima on se kao gradivni element nalazi najvećim dijelom u kostima i zubima i manjim dijelom u mekim tkivima i mišićima. 

Deficit magnezijuma teško je izbjeći ako se uzme u obzir da ga u hrani ima vrlo malo jer su zemljišta siromašna njime, a stres koji je sveprisutan u današnje vrijeme pogoduje gubitku magnezijuma. Starenjem se povećava rizik od nedostatka magnezijuma, jer se on prirodno slabije apsorbuje u toj dobi.

Nedostatak magnezijuma se manifestuje kroz simptome kao što su umor, slabost, grčenje mišića, razdražljivot, depresija, nervoza, ošamućenost. Znanstveno je dokazano da je on jako važan za kardiovaskularno zdravlje, prvenstveno zdravlje srca. Magnezij stabilizira nepravilan rad srca, snižava visoki krvni tlak, sprječava grušanje krvi u već začepljenim žilama čime je omogućena bolja opskrba stanica kisikom i pomaže regulaciji kolesterola.

Vrlo je djelotvoran kod snižavanja visokog krvnog pritiska jer simultano djeluje na njegove uzroke kao što su suženi krvni sudovi, manjak kalijuma (reguliše apsorpciju kalijuma), neravnoteža insulina.

Kao dio metabolizma energije magnezijum je važan  za regulaciju glukoze u krvi pa se njegovo pozitivno djelovanje iskazuje i kod osoba za dijabetesom.

Magnezijum povoljno djeluje i na zdravlje mišićno-koštanog sistema i umanjuje probleme sa bolnim kostima, zglobovima i opušta mišiće. Takođe, magnezijum je i ključan za zdravlje nervnog sistema. S obzirom na sve navedeno nije teško zaključiti da je suplementacija magnezijumom poželjna. Pravilnim odabirom i dozama magnezijuma može se pomoći kod navedenih stanja uključujući astmu, prolaps mitralne valvule, PMS, migrene, sindrom hničnog umor, sve tipove muskuloskeletarnih poremećaja, epilepsiju i druga psihijatrijska stanja. 

Sastojci: 100% magnezijum hlorid-čisti (nije nigari i ne sadrži tolike količine magnezijum sulfata). 

Upotreba: 1/2 čajne kašičice pomiješati sa vodom ili voćnim sokom. 


Posebno brinemo o tačnosti informacija o proizvodima na našoj web stranici. Međutim, kako se propisi o proizvodnji hrane često mijenjaju može doći do promjena u sastavu hrane, hranljivih materija ili alergena, prehrambenih informacija itd. Uvijek trebate pročitati etiketu na proizvodu, a ne da se oslanjate samo na informacije navedene na web stranici. Informacije o proizvodima nisu namijenjene dijagnozi i liječenju. Za ozbiljnija zdravstvena stanja i nelagode obratite se svom ljekaru, terapeutu, homeopati. *Slika proizvoda služi samo u ilustrativne svrhe. 

 

Recenzije

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.