Opis

Začin karanfilić je tik pred rascvetavanje ubran i osušen cvijetni pupoljak stabla karanfilovca. Karanfilovac je biljka iz porodice mirta čija pradomovina su Molučka ostrva. Do 16 milimetara dugačka peteljka pupoljka ima na svom gornjem kraju okrugli batić kojeg okružuju četiri štrčeća listića. Karafilić ima prepoznatljiv, vrlo aromatičan miris i oštar, gotovo ljut ukus. Ta snažna začinska svojstva potiču od vrlo visokog sadržaja eteričnog ulja (oko 25 %) koje se u velikoj meri sastoji od eugenola.

Način primjene:

 

U kuvanju karanfilić se upotrebljava pri pripremi medenjaka, voćnih jela, pića i konzervisanog voća (kompota od kajsije, na primjer), ali isto tako i kao dodatak svinjskom pečenju i divljači, tamnim supama i nekim vrstama kobasica. Karanfilić sadrže i mnoge vrste kari začina, začinskih mešavina i sosova.

 

Recenzije

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.

Dostava

Dostava kurirskom službom.

Uslovi

Uslovi i pravila FAQ i Privatnost

Podrška

+382 067 608 908

Neko pitanje?

Imate neko Pitanje? Kontakt

Popularno

New Products