OK!Sterol 120g

PDFPrintanjeEmail
15,90 €
Klinički dokazana 6-u-1 formula za snižavanje lošeg holesterola
♦ Klinički dokazano prirodno smanjuje nivo lošeg holesterola
♦ Podržava zdravlje srca
♦ Doprinosi održavanju normalnog nivoa holesterola u krvi
♦ Podržava cirkulaciju krvi
♦  Doprinosi normalnom nivou lipida u krvi
♦ Sprečava nakupljanje masnoće oko jetre
♦ Istraživanja su pokazala da smanjenje nivoa holesterola u krvi od 10% može smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti za 19% do 54%, zavisno od dobi.
♦ Za 20 dana
Opis

Otprilike 60% stanovništva suočava se s problemima s visokim LDL holesterolom.

LDL ili “loš” holesterol kruži u krvi i može se nakupljati u arterijama i tako početi stvarati plak, sužavajući arterije i utječući na manju fleksibilnost, što dovodi do ateroskleroze. Ako se ugrušak stvori u jednoj od suženih arterija koje vode do srca ili mozga, to može uzrokovati srčani ili moždani udar.

OK!Sterol Forte s patentiranom Lipophytol® formulacijom pomaže značajno smanjiti koncentraciju VLDV i LDL holesterola u tijelu.

Istraživanja su pokazala da samo 10% smanjenje razine LDL holesterola u krvi može smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti za 19% do 54%, ovisno o dobi.

KAKO DJELUJE?

Lipophytol® plant sterols

Napitak sadrži biljne sterole Lipophytol® koji značajno smanjuju koncentraciju VLDL i LDL holesterola.

Kurkuma i ekstrakt artičoke

Kurkuma brine o cirkulaciji i zdravlju srca, a artičoke pomažu u normalizaciji nivoa lipida u krvi.

B-kompleks

B vitamini, posebno niacin (takođe poznat kao vitamin B-3) pomaže povećati nivo HDL-a ili “dobrog” holesterola.

Sastojci: maltodekstrin, Lipophytol® biljni steroli, kurkuma u prahu (Curcuma longa), prirodna aroma limuna, stabilizator: celuloza, ekstrakt kurkume (Curcuma longa L.), sladilo steviol glikozid, B-kompleks (vitamin B1 (tiamin mononitrat)), vitamin B2 riboflavin), vitamin B3 (nikotinamid), vitamin B5 (kalcij-D-pantotenat), vitamin B6 (piridoksin hidroklorid), vitamin B9 (folna kiselina), vitamin B12 (cijanokobalamin), ekstrakt artičoke (Cynara scolymus L.)

Upotreba: Pomiješajte 1 mjericu (3 g) dva puta dnevno u čaši vode (200 ml) i popijte. Povoljan učinak postiže se dnevnim unosom od najmanje 800 mg biljnih sterola.

Upozorenja: preporučena dnevna količina ili doza ne smije se prekoračiti. Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu. Ne savjetuje se trudnicama i dojiljama. Čuvati na suvom i hladnom mjestu. Čuvati izvan dohvata djece! Zbog prirodnih razlika u svojstvima aktivnih sastojaka, boja, ukus i miris proizvoda mogu se malo razlikovati od serije do serije. Ove promjene ne utiču na opšti kvalitet i efikasnost proizvoda.

Nutritivne vrijednosti: 

na dozu (6 g)
Lipophytol® biljni steroli 800 mg
Kurkumin 16 mg
Ekstrakt artičoke 6 mg
B-kompleks 15 mg (30 % NRV*)
Vitamin B1 0,33 mg (30 % NRV*)
Vitamin B2 0,4 mg (30 % NRV*)
Vitamin B3 4,8 mg (30 % NRV*)
Vitamin B5 1,8 mg (30 % NRV*)
Vitamin B6 0,4 mg (30 % NRV*)
Vitamin B9 60 µg (30 % NRV*)
Vitamin B12 0,7 µg (30 % NRV*)

* NRV = nutritivna referentna vrijednost


Posebno brinemo o tačnosti informacija o proizvodima na našoj web stranici. Međutim, kako se propisi o proizvodnji hrane često mijenjaju može doći do promjena u sastavu hrane, hranljivih materija ili alergena, prehrambenih informacija itd. Uvijek trebate pročitati etiketu na proizvodu, a ne da se oslanjate samo na informacije navedene na web stranici. Informacije o proizvodima nisu namijenjene dijagnozi i liječenju. Za ozbiljnija zdravstvena stanja i nelagode obratite se svom ljekaru, terapeutu, homeopati. *Slika proizvoda služi samo u ilustrativne svrhe. 

 

 

Recenzije

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.

Dostava

Dostava kurirskom službom.

Uslovi

Uslovi i pravila FAQ i Privatnost

Podrška

+382 067 608 908

Neko pitanje?

Imate neko Pitanje? Kontakt

Popularno

New Products