kakao-zrna.jpgkakao-zrna.jpg

Bio Kakao zrna 250g

PDFPrintanjeEmail
6,90 €
Hrana bogova.
♦ 100% organska proizvodnja
♦ izvor vlakana
♦ izvor gvožđa
♦ sirova
Opis

Priča o čokoladi seže u drevnu prošlost, a prvi put se spominje u civilizacijama Indijanaca, Maja, Asteka i Olmeka koje su živjele na području centralne Amerike, današnjeg Meksika i na okolnim prostorima. Oni su prvi koristili plodove drveta Theobroma cacao (u prevodu: hrana bogova), za pripremu napitka koji je prethodnik danjašnjeg kakaa. Tadašnji kakao je bio gusta tečnost koji su pripremali kuvanjem usitnjenih plodova kakaa sa dodatkom kukuruza, mljevenih chilli papričica, vanilije, sjemenki, korijenja, meda i raznih vrsta cvijeća. 

Kakao zrna su jedan od najmoćnijih antioksidansa u prirodi. Na ORAC ljestvici (antioksidacijski potencijal namirnica mjeri se ORAC jedinicama), kakao ima 95,500 bodova. Sadrži i velike količine magnezijuma - minerala, koji često nedostaje čak i osobama sa uravnoteženom ishranom. Osnova su svih čokoladnih proizvoda.

Ta super namirnica ne sadrži šećer, ali sadrži proteine, masti, ugljene hidrate, vlakna, gvožđe, kalcijum,  vitamine B, C i E. Velika zastupljenost magnezijuma u kakao zrnima može povećati snagu srčanog mišića, uravnotežiti krvni pritisak i smanjiti mogućnost za nastajanje krvnih ugrušaka. Magnezijum u našem tijelu otklanja otrove i alkalizuje. Nuture's finest kakao zrna su dobijena od najcjenjenije vrste, Criollo variety, jedinstvene i intenzivne arome. 

 

Sastojci: Zrna kakaovca  (Theobroma cacao).

 

Upotreba: zrna kakaka imaju blago gorak ukus. Mogu se umiješati u musli, pahuljice, smutije, peciva ili koristiti za pripremu slatkiša.

 

 Hranljive vrijednosti

Na 100 g 

 Energetska vrijednost

2076 kJ / 504 kcal 

 Masti

39,29 g 

 - od kojih zasičene 

14,4 g 

 Ugljeni hidrati

7,19 g 

 - od kojih šećeri 

7,19 g 

 Vlakna

32,1 g 

 Proteini

14,29 g 

 So

0,01 

 

  Vitamini i minerali  PDU % 
 Gvožđe  5,14 mg 37%

 Preporučeni dnevni unos za odraslu osobu (8400 kJ / 2000 kcal).  Sadržaj soli je isključivo posljedica prirodno prisutnog natrijuma.


Posebno brinemo o tačnosti informacija o proizvodima na našoj web stranici. Međutim, kako se propisi o proizvodnji hrane često mijenjaju može doći do promjena u sastavu hrane, hranljivih materija ili alergena, prehrambenih informacija itd. Zbog mogućih odstupanja molimo vas da prije korišćenja proizvoda pročitate informacije na samom proizvodu.  Informacije o proizvodima nisu namijenjene dijagnozi i liječenju. Za ozbiljnija zdravstvena stanja i nelagode obratite se svom ljekaru, terapeutu, homeopati. *Slika proizvoda služi samo u ilustrativne svrhe.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Recenzije

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.

Dostava

Dostava kurirskom službom.

Uslovi

Uslovi i pravila FAQ i Privatnost

Podrška

+382 067 608 908

Neko pitanje?

Imate neko Pitanje? Kontakt

Popularno

New Products