Pšenične pahuljice ne sadrže dodatan šećer, konzervanse, veštačke boje ili arome. Imaju blago tostiran prirodni ukus. Odlični su za doručak ili se mogu koristiti umesto kukuruznih pahuljica u receptima za užinu i poslastice.
Pšenične pahuljice možete uživati za doručak uz bilo koje ohlađeno ili toplo mleko po vašem izboru. Takođe ukusno servirano uz sveže ili pirjano voće ili probajte prirodni jogurt sa orasima i semenkama. Ili kombinujte pahuljice sa heljdom i pirinčem za lep, zemljani ukus. Ove pšenične pahuljice mogu se koristiti i u keksima i nepečenim poslasticama. Odlično se kombiniraju sa medom, sušenim voćem, čipsom od čokolade i rogačem ili orasima od maslaca.
Takođe možete koristiti zdrobljene pšenične pahuljice kao prezlu za povrće, morske plodove ili meso. Dodajte malo začina poput mlevene paprike ili kumina u prezlu radi pikantnijeg ukusa.
| Nutritivne informacije | na 100g |
| Energija | 1520kJ (363kcal) |
| Protein | 10.9g |
| Masti | 2.2g |
| od toga zasićene | 1.1g |
| Ugljeni hidrati | 68g |
| od toga šećeri | 1.1g |
| Natrijum | 408mg |