O zdravoj ishrani danas se mnogo govori. Preplavljeni novinskim tekstovima, internetom, TV emisijama, često smo zbunjeni pred obiljem informacija i odabirom pravih namirnica. Veoma davno Hipokrat je rekao: "Sve što hranom unosimo u naš organizam gradi nas i mijenja, od toga zavisi naša snaga, zdravlje i život. NEKA HRANA BUDE TVOJ LIJEK, A NE LIJEK TVOJA HRANA." A mi bi dodali i: "Zdravlje na usta ulazi." 

Treba znati šta, koliko i kada? Za sve ove odgovore, vaša i naša Vodenica je tu!

Ključni dio zdravog života je uravnotežena ishrana, koja podrazumijeva korišćenje raznovrsnih namirnica iz svih grupa (žitarice, voće i povrće, proteini, ulja i masti, šećeri…) u pravim količinama. Uz fizičke aktivnosti i održavanje tjelesne težine, takva ishrana pomaže tijelu da ostane snažno i zdravo. Ono što se unosi u njega utiče na imuni sistem, na raspoloženje i nivo energije. Sve ovo potvrđuje izreka: "U zdravom tijelu zdrav je duh."

Kako je nastala naša i vaša Vodenica?

Prvo, satkana je od najfinijih želja za zdravlje svih nas, najčistijih misli o zdravoj ishrani, najiskrenijih postupaka da kvalitet dodje do svih domova. Takođe, počeli smo sa željom da naši kupci dobiju i nešto više – ambijent u kome će se zadržati i osjećati ugodno, ponudu odličnog kvaliteta i prihvatljivih cijena i kupovinu uz pažnju, osmijeh i savjet.

U Vodenici kupcima uvijek skrenemo pažnju na bolji i zdraviji izbor i time promovišemo svoju osnovnu ideju – edukaciju ljudi koji žele da poboljšaju kvalitet ishrane.
2010. godine, točak vodenice smo zavrtjeli u Danilovgradu sa puno entuzijazma i želje da svoje sugrađane podsjetimo na brigu o svom zdravlju, kao neophodnost savremenog načina života. I tako je bez biznis plana i ispitivanja tržišta, nastala naša Vodenica kao radnja zdrave hrane. Dobila je ime po izvoru života, mjestu gdje su naši stari mljeli žito koje su sami gajili i kojim su hranili svoju djecu koja su rasla u zdrave ljude. Vodenica je bila mjesto gdje su razmijenjivali iskustva i savjete, donosili važne odluke, kupovali i prodavali namirnice.

Ovih jedanaest godina nastojali smo da vam proizvodi iz našeg asortimana budu što bliži, te smo širili našu maloprodajnu i veleprodajnu mrežu. A 2019. godine smo napravili korak na koji smo jako ponosni, otvorili smo Pogon za proizvodnju i pakovanje organskih i proizvoda iz asortimana zdrave hrane. Od tada našu pažnju smo usmjerili na odabir najbolje organske sirovine i adekvatne ambalaže. Tako smo u martu 2020. godine predstavili naš brend Vodenica, sa dvadeset organskih proizvoda, najkvalitetnijeg sadržaja i uočljivog pakovanja. Potrudili smo se da dobijemo najbolje proizvode uz najbolju moguću cijenu. 

Kako naša Vodenica raste, rastemo i mi sa njom. Imamo svoju viziju koju slijedimo, poznajemo materiju kojom se bavimo i volimo ono što radimo. Trudimo se da definiciju zdravlja: "Zdravlje je stanje potpunog fizičkog, duševnog i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti", prepoznamo u vašim životima, a sve uz pomoć zdrave hrane iz Vodenice,

Za vaše zdravlje, uzdravlje i živjeli!


Vaša Vodenica