Opis

Sastojci: herba kiprovine - Epilobium angustifolium (Ivan čaj, kiprej).

Djelovanje:

  • protivupalno, kod akutnih i hroničnih zapaljenskih procesa. Zahvaljujući jednom od flavonoida, miricetin-glukuronidu koji je jedan od najsnažnijih inhibitora oslobađanja prostaglandina i sprečava oslobađanje PGI1, PGE2, PGD2.
  • kod oboljenja prostate: hipertrofija prostate, benigna hiperplazija i adenoma prostate. Tanini iz elagne kiseline enotein A i enotein B inhibiraju enzim 5-alfa reduktazu i aromatazu. Ovi enzimi zajedno sa beta sitosterolom sprečavaju dihidrataciju testosterona. Istim mehanizmom u metabolizmu testosterona, čaj djeluje na uklanjanje umora i pojačanje libida.
  • kvercetin, flavonoid pored antiupalnog i antioksidativnog efekta ima i efekat stimulacije T limfocita pa tako nespecifično stimuliše imunitet.
  • kemferol, flavonoid koji se u novije vreme koristi za liječenje degenerativnih oboljenja centralnog nervnog sistema (Alchajmerove bolesti i dr.) takođe je u sastavu ove biljke.

Način upotrebe: 1 vrhom punu čajnu kašičicu sušene kiprovine prelijte sa 2,5 dcl provrele vode, poklopite i pustite da kratko odstoji. Piju se dvije šolje dnevno, bez obzira na težinu stanja, ujutro, natašte i uveče, pola sata prije večere. Pijte ga dok god ne primijetite poboljšanje i oporavak od bolesti.

Tinktura vrbovice: 200 grama kiprovine prelijte sa 60-postotnim alkoholom, dva prsta iznad nivoa biljke. Ostaviti u zatvorenoj staklenoj tegli, na toplom, mjesec dana. Nakon tog vremena procijedite u tamnu bocu. Uzimajte 5-10 kapi, dva puta na dan, sa malo vode ili soka.


Posebno brinemo o tačnosti informacija o proizvodima na našoj web stranici. Međutim, kako se propisi o proizvodnji hrane često mijenjaju može doći do promjena u sastavu hrane, hranljivih materija ili alergena, prehrambenih informacija itd. Zbog mogućih odstupanja molimo vas da prije korišćenja proizvoda pročitate informacije na samom proizvodu. 

Informacije o proizvodima nisu namijenjene dijagnozi i liječenju. Za ozbiljnija zdravstvena stanja i nelagode obratite se svom ljekaru, terapeutu, homeopati. 

*Slika proizvoda služi samo u ilustrativne svrhe.

Recenzije

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.

Dostava

Dostava kurirskom službom.

Uslovi

Uslovi i pravila FAQ i Privatnost

Podrška

+382 067 608 908

Neko pitanje?

Imate neko Pitanje? Kontakt

Popularno

New Products