Organsko kokosovo ulje ekstra djevičansko 300ml

PDFPrintanjeEmail
4,75 €
♦ 100% Vegan
♦ 100%  „Raw food“ kvaliteta
♦ Nije rafinisano
♦ Bez holesterola
♦ Bez hidrogeniziranih i trans masti
♦ Bez emulgatora i konzervansa
♦ Bez vještačkih boja i aroma
Opis

Vrlo je kvalitetno jestivo ulje koje se već više hiljada godina koristi kao glavni sastojak u prehrani u tropskim krajevima. Posebno je pogodno za kuvanje i pečenje jer je termostabilno – prilikom zagrijavanja (do 180 °C)  ne gubi kvalitet i otporno je na oksidaciju (ne dolazi do stvaranja slobodnih radikala i ostalih štetnih kancerogenih spojeva). Može se dodavati u deserte, kolače, frapee, namaze, umake, dresinge i sl.  Zdrava je zamjena za maslac i margarin životinjskog porijetla. Sadrži oko 65% srednje-lančanih masnih kiselina (MCFA) koje se za razliku od ostalih masti ne skadište u masnom tkivu već se odmah pretvaraju u energiju i organizam ih vrlo lako probavlja. Osim za prehranu, izvrsno je za masažu i njegu kože i kose.

Sastojci: 100% hladno prešano kokosovo ulje iz certificiranog ekološkog uzgoja

Način čuvanja: na suvom i tamnom mjestu. Nije potrebno držati u hladnjaku. Na nižim temperaturama je u krutom stanju, a iznad 24 °C se topi i postaje tečno. Zemlja porijetla: Šri Lanka.

Nutritivne vrijednosti:

  KOLIČINA U 100 g
Energetska vrijednost 3700 kJ
884 kcal
Masti
       od toga zasićene masne kiseline
100 g
93 g
Ugljieni hidrati
       od toga šećeri
0 g
0 g
Vlakna 0 g
Bjelančevine 0 g
So 0 g

Tablica prikazuje prosječne nutritivne vrijednosti.


Posebno brinemo o tačnosti informacija o proizvodima na našoj web stranici. Međutim, kako se propisi o proizvodnji hrane često mijenjaju može doći do promjena u sastavu hrane, hranljivih materija ili alergena, prehrambenih informacija itd. Uvijek trebate pročitati etiketu na proizvodu, a ne da se oslanjate samo na informacije navedene na web stranici. Informacije o proizvodima nisu namijenjene dijagnozi i liječenju. Za ozbiljnija zdravstvena stanja i nelagode obratite se svom ljekaru, terapeutu, homeopati. *Slika proizvoda služi samo u ilustrativne svrhe. 

 

Recenzije

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.

Dostava

Dostava kurirskom službom.

Uslovi

Uslovi i pravila FAQ i Privatnost

Podrška

+382 067 608 908

Neko pitanje?

Imate neko Pitanje? Kontakt

Popularno

New Products