Opis

Istraživanja pokazuju da proteini soje, kao i sojine ljuspice, pomažu snižavanju nivoa holesterola, ali nedovoljno je onih koja su proučavala ovu povezanost kod pacijenata koji soju koriste kao deo svakodnevne ishrane. Istraživanje (objavljeno u časopisu “American Journal of Clinical Nutrition”) uključilo je više od 1.000 žena, vegetarijanki i nevegetarijanki. Rezultati su pokazali povezanost konzumiranja proteina soje, ukupnog i LDL (lošeg) holesterola. LDL holesterol kod žena sa dnevnim unosom proteina soje većim od 6 g, bio je 12,4 % manji u odnosu na žene sa dnevnim unosom manjim od 0,5 g. To znači da, ako se umereno jede, soja povoljno utiče na nivo holesterola (smanjuje se nivo lošeg, a povećava “onaj dobar” za 10-20 %).

Priprema: Sojine ljuspice hidrirati u toploj vodi u koju su dodati začini po želji ili u supi, a u srazmeri: na jedan deo ljuspica dodaje se dva dela tečnosti. Hidrirane ljuspice, u kombinaciji sa mljevenim mesom ili povrćem koriste se za pripremu različitih jela: punjene paprike, ćufte, kroketi, pljeskavice, musake itd.

Recenzije

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.

Dostava

Dostava kurirskom službom.

Uslovi

Uslovi i pravila FAQ i Privatnost

Podrška

+382 067 608 908

Neko pitanje?

Imate neko Pitanje? Kontakt

Popularno

New Products