Stres može imati širok spektar efekata na tijelo, kako kratkoročnih tako i dugoročnih. Kratkoročni efekti stresa mogu uključivati razdražljivost, anksioznost, depresiju, glavobolje, nesanicu, prejedanje ili premalo jedenja, napetost mišića ili bol, nemir, izlive bijesa, bol u grudima, nedostatak motivacije ili fokusa.

Dugotrajni stres može imati ozbiljne posledice na fizičko i mentalno zdravlje. Fizički, dugotrajni stres može izazvati kontinuiranu aktivaciju simpatičkog i parasimpatičkog nervnog sistema, koji može da iscrpljuje telo. Takođe može dovesti do kardiovaskularnih disfunkcija, dijabetesa, raka, autoimunih bolesti, zapaljenja u cirkulatornom sistemu, bolesti ili disfunkcije creva i oslabljenog imunog sistema.

Mentalno, dugotrajni stres može izazvati promene raspoloženja, anksioznost, depresiju i poteškoće u učešću u redovnoj fizičkoj aktivnosti kao i do ponašanja kao što je zloupotreba alkohola ili droga i socijalno povlačenje. Takođe može uticati na odnose s drugima ili samopoštovanje. U ekstremnim slučajevima, može dovesti do samoubilačkih misli ili ponašanja. Zbog toga je važno prepoznati znakove dugotrajnog stresa i preduzeti korake da ga kontrolišemo pre nego što dovede do ozbiljnih zdravstvenih problema.

Naravno situacija nije toliko pesimistična jer postoji Serenzo. Ovaj prirodni sastojak je napravljen od specifičnih sorti citrusa. Proučavan je zbog svoje sposobnosti da smanji bihejvioralne i psihološke simptome stresa, kao i da smanji inflamatorne markere izazvane stresom i poboljšanja raspoloženja.

Opservaciona studija iz 2012. otkrila je da je Serenzo siguran i efikasan sastojak dodatka ishrani za ublažavanje stresa i poboljšanje dobrobiti. U 2022. godini, potrošačka studija sprovedena na 134 osobe pokazala je značajno poboljšanje mentalnog opterećenja i emocionalnog blagostanja nakon uzimanja Serenza. Serenzo se obično uzima u dozama od 500 do 1000 mg dnevno, a u formuli Ok!Stress-a se nalazi u kombinaciji sa 7 vitamina B pri čemu se smanjuje nivo stresa za 53% nakon 12 nedjelja redovne upotrebe. Spriječite stres već sad putem linka.