Opis

Fermentisane umeboshi šljive japanskog su porijekla, sa tradicijom u korišćenju preko nekoliko hiljada godina. Karakterističnog su slanog ukusa i često se koriste u japanskoj kuhinji. Prava su riznica dobrobiti za zdravlje, a posebno su vrijedne u sezoni prehlada. Smatraju se najboljom preventivom mnogih bolesti.  Njihov je učinak u tijelu alkalizirajući, neutrališu umor, stimulišu probavu, moćan su lijek protiv mamurluka, pomažu pri izbacivanju toksina. Za njih kažu da su istočnjačka verzija aspirina. Koristi se sirova ili u prelivima za povrće i pripremu napitaka.

Sastojci: ume šljive*, morska so, shiso* (shiso lišće). *organski uzgoj. Može sadržati soju u tragovima. Zemlja porijekla: Japan.

Priprema umeboši čaja (ume-sho-ban): staviti 1 umeboši šljivu (cijelu ili usitnjenu) u šolju i preliti banča čajem. Dodati nekoliko kapi šoju sosa. Piti vruć napitak.

Najbolje upotrijebiti do/LOT broj: otisnuto na ambalaži.


Posebno brinemo o tačnosti informacija o proizvodima na našoj web stranici. Međutim, kako se propisi o proizvodnji hrane često mijenjaju može doći do promjena u sastavu hrane, hranljivih materija ili alergena, prehrambenih informacija itd. Uvijek trebate pročitati etiketu na proizvodu, a ne da se oslanjate samo na informacije navedene na web stranici. Informacije o proizvodima nisu namijenjene dijagnozi i liječenju. Za ozbiljnija zdravstvena stanja i nelagode obratite se svom ljekaru, terapeutu, homeopati. *Slika proizvoda služi samo u ilustrativne svrhe. 

 

Recenzije

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.

Dostava

Dostava kurirskom službom.

Uslovi

Uslovi i pravila FAQ i Privatnost

Podrška

+382 067 608 908

Neko pitanje?

Imate neko Pitanje? Kontakt

Popularno

New Products